Pazartesi, Ekim 24, 2011

Cuma, Ekim 14, 2011

Art Project, powered by Google

Art Project, powered by Google
Explore museums from around the world, discover and view hundreds of artworks at incredible zoom levels, and even create and share your own collection of masterpieces.

Cumartesi, Ekim 08, 2011

13 EKİM'DE SİPAHİOGLU'NA SAYGI TOPLANTISI- PARİS


SİPA, 13 Ekim 2011, saat 11.00'de, Odeon Meydanı, Avrupa-Odeon Tiyatrosu'nda Sipahioğlu'na Saygı Toplantısı düzenlemiş... Aşağıda bu konu ile ilgili bülten var:


COMMUNIQUE


CEREMONIE D’HOMMAGE 
A GOKSIN SIPAHIOGLU


THEATRE DE L’ODEON, JEUDI 13 OCTOBRE, 11H00


Une cérémonie d’hommage à Goksin Sipahioglu se tiendra, jeudi 13 octobre 2011 à 11h00 au Théâtre de l’Europe - Théâtre de l’Odéon, place de l’Odéon, dans le VIème arrondissement de Paris.


Proches, amis et collaborateurs, tous ceux qui ont connu le photographe de légende et fondateur de l’agence Sipa Press sont invités à saluer sa mémoire et lui témoigner leur sympathie.


La cérémonie se tiendra symboliquement dans un lieu cher à Goksin, resté fidèle au quartier Saint-Michel/Odéon depuis son arrivée à Paris dans les années 60. C’est à quelques mètres de là que, pendant les événements de Mai 68, il avait réalisé ses « coups » photographiques, restés célèbres.

Çarşamba, Ekim 05, 2011

GÖKŞİN SiPAHİOĞLU...

Bu sabah, Paris'te Amerikan Hastanesi'nde hayata veda etti...

BBC'deki haber...

Sipahioğlu, Web'de Kültür Sanat'a da izler bırakmıştı:


10 Kasım 2004
"Paris'te "Fotoğraf Ayı" ve Güneş Karabuda sergisi! 
İstanbul'da Yapı Kredi Kültür merkezinde "Güneş'in Dünyasından" başlığıyla ses getiren sergiden 100 parçalık bir seçki şimdi de Paris'te Elele Galeri'sinde... "






13 Ekim 2006- İstanbul Gezisi
Sipahioğlu'nun İstanbul Modern'de açılan "Doğru Yerde- Doğru Zamanda" sergisini görmek için gelen 33 uluslararası gazeteci ile birlikte yaptığı İstanbul Gezisi'nden:





Ve bugün; 5 Ekim 2011....

SİPA'nın kurucusu Sipahioğlu'nun ardından SİPA ana sayfaya konulan resim:

It is with deep sadness that we at Sipa announce the death of our founder, 
internationally acclaimed photojournalist Goksin Sipahioglu.









Pazar, Ekim 02, 2011

BEYOĞLU'NDA SANAT: ARTER ve SALT...

"İSTANBULLAŞMAK"

İstiklal Cad. 136
Salı-Cumartesi 12.00-20.00
Pazar 10.30-18.00



SALT Beyoğlu, kavramsal ve etkileşimli bir sergi sunuyor...
Anlatım ve izleyicinin dahli hayli ilginç.
SALT'ın kendisi de...
İnsanın İstanbullu olduğuna sevindiği nadir mekanlardan biri bence burası...

Kule, 2009, Kutlu Ataman
Hemen karşı sıradaki ARTER de öyle... Dün sergi gezme günü gibiydi benim için... SALT'tan çıkıp ARTER'e, Kutluğ Ataman'ın "Mezopotamya Dramaturjileri" sergisine girdim. Akşam kapanışa kadar da orada kaldım, hala giriş katındaki işlerden birini izlemek mümkün olamadı. Tekrar gitmek gerek... Özellikle "Aya Seyahat"a bayıldık. Daha ilginç olanı, Ataman'ın ne yaptığı ne ettiği hakkındaki uzun açıklamalar içeren film idi. Önce o filmi izleyip sergiyi sonra gezmek iyi oluyor...
Bugün bu konularda buraya not düşmek için Web'de ne var ne yok diye bakarken, dün sergideki işleri açıklayan etiketlerde yer alan "Yapım: Saatleri Ayarlama Enstitüsü" açıklamasındaki siteye de baktım. Ataman'ın projelerini somuta döndürmek için kurduğu "Saatleri Ayarlama Enstitüsü"nün web sitesi de başlı başına bir sanat!
Son olarak iki Biennal kitabının yanısıra ARTER'in hemen tüm sergi kitaplarının editörlüğünü yapan İlkay Baliç'e de kocaman bir "Bravo"!