Salı, Kasım 01, 2022

 CENDERE SANAT MÜZESİ "AKIŞIN TANIĞI" SERGİSİ İLE AÇILIYOR

İBBMiras'tan gelen bülten özetle şöyle:

 

 

391 yaşında bir ulu çınarın bahçesinde kurulan bir hayaldi, gerçek oldu.

 

Cendere Sanat Müzesi 3 Kasım Perşembe günü açılıyor...

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1902 yılında inşa edilen ve haznelerde toplanan memba suyunu kente aktaran Cendere Su Pompası İstasyonu'nu kültürel miras envanteri kapsamında değerlendirerek İstanbul’a yepyeni bir sanat müzesi daha kazandırdı!

 


Cendere Sanat, disiplinlerarası bir anlayışla günümüz sanatını merkeze alan, sanatın tüm disiplinlerine açık, kapsayıcı bir mekân olarak İstanbul’un enerjisine, kültür ve sanat yaşamına özgün ve etkileyici bir katkı sunmak üzere kapılarını açıyor. Güncel sanatın canlılığını, dinamiğini, dönüşen anlatım biçimlerini ve disiplinlerarası diyaloğu ön planda tutan bir vizyonla kurgulanan Cendere Sanat, kültürel çeşitliliği yansıtan ulusal ve uluslararası sergiler, paneller, konferanslar ve performansların yanı sıra izleyicisiyle de ilişkiler kuracak programlarıyla İstanbulluların yeni kültür sanat mekânı olmayı hedefliyor.

 

Sergi, etkinlik, atölye ve açık hava alanlarından oluşan Cendere Sanat, küratörlüğünü Derya Yücel, Marcus Graf ve Ebru Yetişkin'in üstlendiği "Akışın Tanığı" sergisi ile 24 Ekim 2022-30 Nisan 2023 tarihleri arasında Cendere Sanat’ta ziyarete açık olacak.

 

Açılış onuruna, Alper Aydın, Burçak Bingöl, Çağrı Saray, Dilara Akay, Ebru Döşekçi, Elçin Acun, Elmas Deniz, Fırat Bingöl, Genco Gülan, Gizem Renklidağ, Gözde Mimiko Türkkan, Gökhan Avcıoğlu, Gülçin Aksoy, Gülhatun Yıldırım, Hüsamettin Koçan, İrem Tok, Onur Mansız, Pınar Öğrenci, Silvia Bener, Uğur Cinel, Volkan Aslan, Yasemin Özcan’ın eserlerine ev sahipliği yapan “Akışın Tanığı” sergisi de ziyarete açılıyor...

 

Hiç yorum yok: