Perşembe, Nisan 12, 2007

KERİM AFŞAR'A SAYGI

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, 16 Nisan Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek olan Kerim Afşar gecesi ile sürüyor.

Kültür, sanat, edebiyat ve düşün dünyasındaki usta isimlerin çalıştıkları alanlara damga vuran çeşitli yönleriyle izleyiciyle buluştuğu gecelerin yirmi sekizincisi saat 19.00’da Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi).

Faruk Şüyün’ün hazırlayıp Rutkay Aziz’in yönettiği etkinlikte; 2003 yılında kaybettiğimiz Türk tiyatrosunun usta isimlerinden oyuncu ve yönetmen Kerim Afşar’ı hepsi alanlarında isim sahibi olmuş dostları anlatacaklar. Gecede Kerim Afşar’ın sevdiği ezgiler de yorumlanacak. Esin Afşar şarkılarıyla, Hakan Aysev Napolitenleriyle, Ufuk Karakoç sazı ve türküleriyle, Zafer Erdaş aryaları, türküleri ve sazıyla Kerim Afşar’a saygılarını sunacaklar. Sanatçılara piyanoda Aslıgül Ayaf ve Süleyman Alnıtemiz eşlik edecek.
Kerim Afşar’ın hayatını anlatan bir DVD’nin gösterileceği etkinlik de unutulmaz “Arkadaş” filminden de bir bölüm izlenebilecek. Selen Domaç’ın sunacağı gecede, Ali Düşenkalkar da Nâzım Hikmet’ten Kerim Afşar’ın sevdiği dizeleri seslendirecek.

Bilgi için : Faruk Şüyün 0.533. 468 30 63

Hiç yorum yok: