Türkiye’de ve Dünyada Dansın Bugünü
14 Nisan 2007 Cumartesi 09:30 – 12:30
İTÜ Maçka Kampusu, İTÜ Sosyal Tesisleri Konferans Salonu
UNESCO bünyesinde 1973 yılında kurulan ve günümüzde dünya dansının şemsiye örgütü olarak faaliyet gösteren Uluslararası Dans Konseyi (CID), İstanbul’da gerçekleştireceği 17. Genel Kurul Toplantısı vesilesiyle, Türkiye’deki dans çalışmalarını yakından görmek, bu alanda çalışmalar yapan kişi ve kurumlarla ilişki kurmak amacıyla, İstanbul Uluslararası Dans Konferansında ilk defa ülkemizdeki dans insanlarıyla bir araya geliyor. Konferans, salon kapasitesi dahilinde ülkemizin tüm dans insanlarına açık olacaktır.
Konuşmacılar
Prof. Alkis Raftis
CID-Uluslararası Dans Konseyi Başkanı, UNESCO, Fransa
Ulrich Roehm
Alman Federal Dans Eğitmenleri Birliği Başkanı, Almanya
Prof. Marie-Helene Delavaud-Roux
Antik Tarih Profesörü, Brest Üniversitesi, Fransa
Aliou Sow
Dans Eğitmeni, Gine-Bissau
Prof. Vasiliki Tyrovola
Dans Profesörü, Atina Üniversitesi, Yunanistan
Hayati Asılyazıcı
Bale Eleştirmeni
Şinasi Pala
Kültür ve Turizm Bakanlığı - Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü
Doç. Nihal Ötken
İTÜ TMDK Halk Oyunları Bölüm Başkanı
Yard. Doç.Tuğçe Ulugün Tuna
Dansçı, Eğitmen, Koreograf
Cemal Atila
Dans Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
İletişim : İSTANBUL TURKUAZ TURİZM FOLKLOR DERNEĞİ
Adres : Rıhtım Caddesi, İskele Sokak No 54-A Kadıköy 34716 İstanbul
Tel-Fax : 0216 3482547 (hafta içi 17.30 - 20.30 ve Cumartesi 15.30-20.30 arası)
Gsm : 0532 2534888
E-mail : info@istanbulturkuaz.com - uncuoglu@superonline.com
Web : http://www.istanbulturkuaz.com/
http://www.istanbulturkuaz.com/cid-istanbul/CID-Istanbul.htm
DANS DERGİSİ
Tel : 0212 – 244 85 63
E-mail : ziyaret@dansdergisi.com
Merkez:
International Dance Council CID
UNESCO
1 rue Miollis, FR-75732 Paris, France
http://www.cid-unesco.org/
CID HAKKINDA
Uluslararası Dans Konseyi CID, tüm dünya ülkelerindeki bütün dans biçimlerini içine alan resmi şemsiye organizasyondur. Kar amacı gütmeyen uluslararası sivil bir organizasyon olan CID, 1973 yılında halen yerleşik bulunduğu UNESCO Paris Merkezi bünyesinde kurulmuştur.
CID dansta aktif olan uluslararası, ulusal ve yerel organizasyonları ve öne çıkan bireyleri biraraya getiren dünya çapında bir forumdur. CID genel anlamda dans sanatını temsil eder ve UNESCO’ya, ulusal ve yerel yönetim birimlerine, uluslararası organizasyon ve kuruluşlara tavsiyede bulunur. Üyeleri 140’tan fazla ülkedeki öne çıkan federasyonlar, kuruluşlar, okullar, gruplar ve bireylerden oluşmaktadır.
Başlıca özellikleri:
Uluslararası Dans Konseyi CID, UNESCO ile resmi danışma ve istişare ilişkisi içinde olan dünya çapında bir sivil kuruluştur. CID, üyelerinden farklı düzeyde gelişmesi anlamında bir şemsiye kuruluştur. Herhangi bir dans okuluna, gruba, federasyona veya başka bir kuruluşa bağlı değildir. Festivaller, atölye çalışmaları ya da yarışmalar düzenlemez.
Kesinlikle ticari değildir; herhangi bir ürün ya da servis satışı yoktur. Hükümetlerden, politik ideolojilerden ve ekonomik çıkarlardan bağımsız bir kuruluştur. CID dansın tüm biçimlerine eşit davranır. Dansın bir sanat biçimi, bir eğitim aracı ve bir araştırma konusu olması anlamında evrensel karakterini kabul eder ve herhangi bir dans görüşünü öne çıkarmaz. Ayırımcı değildir. Birleşmiş Milletler ve UNESCO’nun prensiplerini yansıtacak şekilde, ırk, cinsiyet, din, siyasi tutum ya da sosyal konumlara karşı önyargılı olmaksızın dansa yönelik her türlü yaklaşıma açıktır.
Bugün itibariyle CID üyeleri 140 ülkeden 100 üniversite profesörü, 100 doktora ünvanlı akademisyen, 300 kuruluş (federasyon, okul, grup, müsabaka, tiyatro, ve diğer) ve 1800 bireyden (koreograf, eğitmen, dans tarihçisi, yönetici ve diğer) oluşmaktadır. CID üyeliğe açık olup, dans konusunda yeterli ehliyete sahip kuruluş, organizasyon ve bireylerin üyelikleri kabul edilmektedir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder