Pazartesi, Ocak 11, 2016

MESLEKTE İZ BIRAKANLAR: ALİ GEVGİLİLİ'NİN 78. YAŞI KUTLANIYOR!

14 Ocak 2016, Perşembe günü, saat 14.00’te Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) düzenlediği Meslekte İz Bırakanlar toplantılarının onaltıncısında, usta gazeteci–yazar Ali Gevgilili’nin çalışma hayatı ve kitapları ele alınacak ve 78. yaşı kutlanacak...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Meslekte İz Bırakanlar toplantıları devam ediyor. Bu toplantıların 16.’sıTürkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Basın Şeref Kartı Sahibi, -şu sıralar sağlık sorunu nedeniyle ABD'de bulunan- Ali Gevgilili'ye ayrıldı. Toplantı, 14 Ocak 2016, Perşembe günü, 14.00’te Cağaloğlu’nda bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapılacak.
ONU KİMLER ANLATACAK?
Toplantının moderatörlüğünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Başkan Vekili Vahap Munyar üstlenecek. Toplantıya; 1 Şubat 1979 yılında öldürülen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki Başkan Vekillerinden Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi, Dış Politika Yazarı Sami Kohen, Gazeteci-Yazar Yaşar Aksoy, Şair –Yazar Prof. Dr. Cevat Çapan, Ali Gevgilili'nin kızı, şair Elif Gevgilili konuşmacı olarak katılacak.

ALİ GEVGİLİLİ KİMDİR?
1938 yılında İzmir’de doğdu. İzmir Özel Türk Koleji ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim gördü. Mesleğe 1954 yılında Ege Ekspres'te başladı. Yeni İstanbul, Vatan gazetelerinden sonra 1963'de Milliyet'e girdi. Burada "Günlük" başlığıyla köşe yazılarını uzun yıllar sürdürdü, forumlar yaptı, iktisat sayfasını yönetti. Abdi İpekçi'den sonra bir süre başyazarlık, İ.Ü. İletişim Fakültesi yüksek lisans programlarında öğretim üyeliği yaptı. Akademik ağırlıklı yazılarından başka sinema eleştirmenliğiyle de tanındı. Yedinci Sanat, Yeni Dergi, Milliyet Sanat Dergisi başta olmak üzere birçok dergide sinema yazıları yayınlandı. Basın Şeref Kartı taşıyor. 
Yayınlanmış eserleri: Atatürkçü Dış Politika, NATO ve Türkiye, Türkiye'de 1971 Rejimi, Tarım Toplumundan Sanayi Toplumuna Geçiş Aşaması, Yükseliş ve Düşüş, Türkiye'de Yenileşme Düşüncesi, Sivil Toplum, Basın ve Atatürk, Çağını Sorgulayan Sinema, Türkiye'de Kapitalizmin Gelişmesi ve Sosyal Sınıflar.

 

Hiç yorum yok: