Çarşamba, Kasım 21, 2012

Behiç Ak: "YAZMAYA ÇİZMEYE DEVAM"!


Behiç Ak Sergisi -22 Kasım 2012'de Karşı Sanat'ta:
"Yazmaya çizmeye devam!"


Otuz yılı aşkın süredir çalışmalarını tiyatro, karikatür, çocuk kitapları, roman, belgesel sinema gibi farklı alanlarda sürdüren Behiç Ak, ilk defa çalışmalarından derlediği bir koleksiyonu bir arada sergiliyor. Sergi, Türkiye gibi bir toplumda, farklı alanlardaki çalışmalarını tutarlı bir anlayışla kesintisiz sürdüren sanatçının yolculuğunu yansıtması açısından da bir "ilk" özelliği taşıyor.

Sergide, Behiç Ak’ın değişik ülke ve şehirlerde sergilenmiş oyunlarından lobi fotoğrafları, afişler, otuz yıl boyunca Cumhuriyet Gazetesi'ne her gün çizdiği karikatürlerinden örnekler, öykülerini yazıp resimlediği çocuk kitaplarından alıntı ve resimler yer alıyor. Ayrıca, Behiç Ak’ın 1994’te çektiği “Türk Sinemasında Sansürün Tarihi - Siyahperde” adlı ilginç belgeseli ve bazı oyunlarının video kayıtlarını da sergi kapsamında izlemek mümkün.

“Yazmaya Çizmeye Devam” adlı sergi, Beyoğlu, Karşı Sanat Çalışmaları salonlarında 22 Kasım-14 Aralık 2012 tarihlerinde, pazar hariç her gün 11.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.



Karşı Sanat Çalışmaları
Adres: Gazeteci Erol Dernek Sokak, Hanif Han No: 11/4 Beyoğlu, İstanbul
Tel: 90 (212) 245 71 53-54

Hiç yorum yok: