Pazar, Kasım 04, 2012

RASİM KONYAR'DAN YENİ BİR SERGİ!

Rasim Konyar, İstanbul'da 8 Kasım 2012-1 Aralık 2012 tarihleri arasında, Terakki Sanat Vakfı'nda "Dokunduklarımız" başlıklı yeni bir sergi açıyor!


Konyar, iki yıl aradan sonra; yeni dönem resimlerini de  bu sergide gösterecek. Keza "Gemiler", "Ağaçlar", "Alşimist Formlar", "Dengeler Cambazlar" adlı heykel serilerini de...

1951 yılında, İstanbul’da doğan Konyar, 1975 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Dekoratif Sanatlar Bölümü’nden mezun oldu. Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü’nde bir yıl ihtisas yaptı.

1976-1980 yılları arasında School of Visual Arts (New York Görsel Sanatlar Yüksek Okulu) ve San Diego State University, California’da Roy Paul Madsen’dan animasyon ve film eğitimi aldı. Mezuniyet Projesi olan kısa metrajlı filmiyle "En iyi Kamera Ödülü"nü kazandı.


1989 yılında, "A Country Between Worlds" (Kıtalararasındaki Ülke) adlı Türkiye ve GAP Projesi üzerine iki ayrı belgesel çekti ve aynı yıl heykel ve resim çalışmalarına başladı.
1992’ye kadar Los Angeles’da yaşayan sanatçı, Türkiye’ye dönüşünden sonra çalışmalarını İstanbul Şile’deki atölyesinde sürdürmeye başladı.


1994 Şubat ayında; Vakko İstanbul Sanat Galerisi’nde, Türkiye’deki ilk kişisel heykel sergisini açtı. 2009 yılında yeniden California eyaletinin San Diego şehrine yerleşen Rasim Konyar, çalışmalarını halen, hem İstanbul Şile’de hem de San Diego’daki atölyelerinde yürütüyor.

Heykellerinde mermer, bronz ve mozaik; resimlerinde ağırlıklı olarak tuval üzerine yağlı boya kullanan sanatçı, sergilerini Maskeler ve Rütbeler, Bronz Anadolu, İnsan ve Varlık, Dengeler ve Cambazlar, Füseyfisa, Ağaçlar, Gemiler, Alşimist Formlar, Transformasyon gibi çeşitli konseptler altında topladı.
* * * * * * * * * 
Açılıştan:
Sağda Rasim Konyar
Hümeyra Konyar, Mehmet Tansuğ

Hiç yorum yok: