Perşembe, Kasım 06, 2003

“Yeniden Kurulan Yaşamlar”


80. Yılında Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi Sempozyumu

Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen ve AEGEE-Ankara (Avrupa Öğrencileri Forumu) tarafından yürütülmekte olan Türk-Yunan Sivil Diyaloğu Projesi çerçevesinde, Lozan Mubadilleri Vakfı’nın düzenlediği “Yeniden Kurulan Yaşamlar” Sempozyumu'nda Türkiye, Yunanistan ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden akademisyenler yer alacak. Üniversite öğrencileri ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcilerinin de katılacağı sempozyum 7-8 Kasım 2003 tarihleri arasında İstanbul-Taksim Nippon Oteli’nde yapılacak.

Açılışını Lozan Mübadilleri Vakfı’ndan Ümit İşler ve AEGEE-Ankara’dan Burcu Becermen’in yapacağı sempozyumun ilk gününde Oxford Üniversitesi’nden Renee Hirschon, Küçük Asya Çalısmaları Merkezi’nden Paschalis Kitromilidis ve Sabancı Üniversitesi’nden Halil Berktay davetli konuşmacılar arasında yer alacak.

Toplam 5 oturumu kapsayacak olan 80. Yılında Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi Sempozyumu “Yeniden Kurulan Yaşamlar”, Siyasi ve Sosyo-Ekonomik Açıdan Nüfus Mübadelesi, Edebiyatta Nüfus Mübadelesi, Türkiye ve Yunanistan’da Mübadele Sonrası Kültürel Mirasın Korunması, “Lozan” Öncesi ve Sonrasında Azınlık-Millet Kültürü konu başlıklarını ve genel değerlendirmeleri içerecek.

25 Nisan 2001 yılında tüzel kişiliğini kazanan Lozan Mübadilleri Vakfi, 30 Ocak 1923 tarihinde Lozan şehrinde imzalanan “Nüfus Mübadelesi Sözleşmesi” kapsamına giren mübadillerin; kültür, sanat, folklorik değerlerini korumayi, yaşatmayi, mübadiller ve sonraki kuşaklar arasındaki sosyal ve kültürel dayanışmayı ve yardımlaşmayı sağlamayi kendine amaç edinmiş ve bu bağlamda, mübadil buluşmarına olanak sağlamış ve sayısız etkinlik düzenlemiş.

AEGEE, (Association Des Etats Generaux Des Etudiants de L'Europe- Avrupa Öğrencileri Forumu) Avrupa'daki üniversite öğrencileri ve genç profesyonellerden oluşan, kar amacı gütmeyen bir gençlik örgütüdür. Avrupa'nın 286 şehrinde 17000'den fazla üyeye sahip olan
AEGEE, Avrupa Birliği tarafından tanınan ilk öğrenci organizasyonudur.
AEGEE'nin yerel temsilciliklerinden biri olan AEGEE-Ankara Nisan 1995'te ODTÜ'de kuruldu. Şu anda 500'ü aşkin üyesiyle AEGEE aginda en aktif şubelerden biri...


İrtibat için
e-posta

Hiç yorum yok: