Perşembe, Mart 08, 2012

KARIA'LI KADINLAR FOTOĞRAF SERGİSİ

Zamanlaması harika! 8 Mart 2012...

KARİA'LI KADINLAR FOTOĞRAF SERGİSİ

Karia bölgesinde yaşayan Fotoğraf Sanatçıları Erol Ünal, Jak Kohen, Nayil Kabak ve Osman Yüzbaşıgil Milas Baltalıkapı, Milas köyleri Ekiztaş köyü, Çomakdağ, Kızılağaç, Yatağan Yeşilbağcılar köyü, Bodrum Geriş köyü gibi Muğlanın çeşitli yörelerinden çektikleri fotoğraflar ile "Karia'lı Kadınlar Fotoğraf Sergisi"ni Aznavur Sanat Merkezi Galerisinde 8 Mart 2012 Perşembe günü Saat 18:00'de açıyorlar. Sergi 18 Mart'a kadar sürecek.

"Karia, Menderes Nehri’nden Dalaman Çayı’na, Tavas’tan Kos’a Rodos’a uzanan toprakların tarihte bilinen en eski adıdır. Buradaki antik şehirleri hep Karia'lılar kurmuş. Dünyada ilk kez savaşta miğfer kullanmayı, kalkanlarına kulp takmayı onlar akıl etmiş. Dünyanın ilk kadın amirali Artemisia, tarihin babası Herodot Karia'lıdır. Dünyada ilk müzik yarışması bu topraklarda yapılmış; dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleum bu topraklarda yükselmiştir. Dünyanın ilk kadın direnişçileri de Karia'lı kadınlardır."

"Karia'lı Kadınlar Fotoğraf Sergisi" Karia'lı kadınların fotoğrafları yanında; Karia'lı kadınları ve yöreyi tanıtan panolarla belgesel niteliğinde bir sergi...
Dahası şurada:

KARIA'LI KADINLAR FOTOĞRAF SERGİSİ

Hiç yorum yok: