Pazar, Mart 11, 2012

"BİR AVUÇ MAZİ"- Roman, Fügen Ünal Şen

Çok eski dostlarla eğer uzun bir süre yollarınız kesişmemişse yüzyüze gelindiğinde belki birbirinizi hatırlamadan bile geçip gidebilmek olası iken FaceBook'taki karşılaşmalarda durum farklı oluyor. Hem seviniyorsunuz hem de durup bir düşünüyorsunuz. "Acaba o da beni hatırlıyor mudur?" Eğer hatırlamışsa bu hemen belli oluyor zaten. Arkadaşlık hemen alınıp verilen bir iki mesajla da olsa "şıp" diye yeniden kaldığı yerden tazeleniyor. Vahim olan pek de hatırlanmayanlardan gelen arkadaşlık önerileri. Neyse. O ayrı bir konu...

Bir Avuç Mazi, Fügen Ünal Şen, Everest Yayınları
Milliyet'li yıllarımdan çok sevdiğim arkadaşlarım Yunus Şen ve Fügen Ünal Şen ile işte bu bağlamda yeniden karşılaştık. İkisi de hem gazeteci hem yazar olarak zamanı çok iyi değerlendiren, çok çalışıp çok üreten, çok saygı duyduğum iki dürüst, aydın insan... "Nesli tükenenler" kümesinden yani... Bu yüzden de FaceBook'a sempati tazeledik karşılıklı!

Fügen'in "Kuzey Yanım Ayazım", "Kuytuda Büyür Hayat", "Bir Anı Paylaşmak", "Sonbahar Yakın"dan sonra geçtiğimiz Ocak'ta yeni bir kitabı daha çıkmış: "Bir Avuç Mazi". Bu bir mübadele romanı. Kitabın FaceBook'ta da bir özel grubu var: Şurada.
"OkuryazarTV" ile yaptığı söyleşiden de bu kitabın yazılmasının dört yıl sürdüğünü anlıyoruz...

Fügen Ünal Şen, kişisel blogunda bu kitap için "O'nu ben yazmadım, benim mazim yazdı, ben onların sözlerini yazıya döken oldum" gibi alçakgönüllü bir mesaj veriyor. Ama son kısmı çok önemli:


“Benimkine benzemese de maziniz, aman ha kıymetini bilin. Sorun, soruşturun, köklerinizi sağlamlaştırın. Zira bir an geliyor bir de bakıyorsunuz ki size kalan sadece BİR AVUÇ MAZİ…”


Haksız mı? Sonra da oturup "bu toplumun belleği yok" diye hayıflanmalardan sıkılmadık mı artık?

Kaynak sayfa için lütfen resmi tıklayın!

-Fügen'in blogunda dolaşırken, "anneanne tavsiyeleri"nin birinde ortaklık bulmak ayrıca çok hoşuma gitti. 

Benim de her yeni mevsim, ne zaman onların yanından geçsem, gözüm yerlerde olur!  

Bu bile henüz okumadığım "Sonbahar Yakın"ın da hemen listeye eklenmesini gerektiriyor şimdi...-






2 yorum:

Gezeryazar dedi ki...

Yunus Şen'i bilirdim ama eşini ve kitaplarını bilmezdim. Ne iyi ettiniz şimdi sizden öğreniyorum ve blogunuzu devamlı okumayı nasıl ihmal ettiğimi bilemiyorum. Bundan sonra takipteyim.Elinize sağlık.

A.T. dedi ki...

:))
Sevgiyle, her zaman beklerim!