Perşembe, Aralık 29, 2005

20. YÜZYILLARDA "1" YIL SÜRMÜYOR İŞTE ÖLÜM ACISI...

-Her ne kadar 21. yüzyılda isek de!-

"Ustalara Saygı" gecelerinin sekizincisi Nâzım Hikmet için...

Yeni yılın ilk “Ustalara Saygı” etkinliği, 106. doğumgünü kutlanan Nâzım Hikmet için gerçekleştirilecek. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen gece, Akatlar Kültür Merkezi’nde, 2 Ocak 2006’da takip edilebilecek.
Ustaların çalıştıkları alanlara damga vuran çeşitli yönleri ile izleyici ile buluştuğu gecelerin sekizincisi, saat 19.00’da İstanbul Gölge Oyuncuları’nın Nâzım Hikmet’ten sahneledikleri “Sevdalı Bulut” (ayrıntıları aşağıda) ile başlayacak.

Nâzım Hikmet’in Türkiye televizyonlarında yayınlanan ilk görüntülerinin sunulacağı geceye; şairin eşi Vera’nın kızı da konuk olacak. Anyuta Stepanova, “Ustalara Saygı” etkinliğine katılmak için Moskova’dan gelecek. Vera’nın kızı, izleyicilere Nâzım’ın yaşadığı evin fotoğraflarını gösterecek ve ustadan Rusça şiirler okuyacak.

Emre Kınay’ın sunacağı geceye; Atilla Birkiye, Cüneyt Türel, Deniz Gökçer, Doğan Hızlan, Mustafa Avkıran, Timuçin Esen, Turgay Fişekçi, Zafer Ergin, Zeliha Berksoy katılacak, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda ustanın “Benerci Kendini Niçin Öldürdü?” adlı yapıtını yorumlayan Celal Kadri Kınoğlu, Kürşat Alnıaçık, Yurdaer Okur, Tansel Önger ve Hülya Karabayır da etkinliğin konukları arasında yer alacak.

Faruk Şüyün’ün yönettiği “Ustalara Saygı” toplantısında; Semiha Berksoy’un Nâzım Hikmet’ten okuduğu şiirler ve ustanın onun için yazdığı “Bu Bir Rüyadır” operetinden aynı adlı şarkıyı yorumladığı görüntüler de seyircilere sunulacak.

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu, Nâzım Hikmet’in 106. doğum yılını etkinliklerle kutlamaya devam edecek. Kutlamalar kapsamında; Esin Afşar ile Yunanlı solist Soula Kyralzoğlou ve piyanist Charis Kyralzoğlou, “Nâzım Şarkıları ve Şiirleri” başlıklı bir konser gerçekleştirilecek. Akatlar Kültür Merkezi’ndeki konser, 3 Ocak akşamı saat 20.30’dan itibaren takip edilebilecek. Kültür Merkezi, 4 Ocak’ta ise Dostlar Tiyatrosu’nun “Nâzım Hikmet-İnsanlarım” adlı gösterisine ev sahipliği yapacak. Genco Erkal’ın tek kişilik gösterisi de saat 20.30’da başlayacak.

"Ustalara Saygı" gecelerinin 23 Ocak’taki konuğu ise Haldun Dormen olacak.

Bilgi için: Faruk Şüyün 0533 4683063
Akatlar Kültür Merkezi: 0 212 351 93 84

Hiç yorum yok: